Termeni si conditii de utilizare

1. Termeni si definitii

Vanzator - Societatea comerciala CASA RADOI, persoana juridica romana cu sediul in Bucuresti, sector 6, strada Aallea Callaatis, numarul 1, inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului - Municipiul Bucuresti sub nr. J40/4992/2014, cod unic de inregistrare 33094290, capital social subscris si varsat 200 RON.

pentruprichindei - Denumirea comerciala a S.C. CASA RADOI S.R.L., promovata de catre Vanzator printr-un Site dedicat.

Site - Domeniul pentruprichindei.ro si subdomeniile acestuia, inclusiv Continutul paginilor web constituente lor.

Client - Orice persoana fizica/juridica sau entitate juridica care acceseaza Site-ul, vizualizeaza Continutul Site-ului si al oricarei forme de comunicare implementata de catre Vanzator, isi face un Cont in Site, plaseaza o Comanda si/sau comunica cu Vanzatorul.

Cont - Sectiunea din Site accesibila Clientului prin intermediul unui nume de utilizator si al unei parole, care permite Clientului plasarea unei Comenzi in vederea achizitionarii de Produse, bunuri si servicii. Contul contine informatii despre Client, istoricul Clientului in Site, inclusiv Comenzi, facturi fiscale, garantii Produse, etc.

Comanda - Documentul electronic pus la dispozitia Vanzatorului de catre Client prin intermediul Site-ului, prin care Clientul transmite Vanzatorului intentia sa de a achizitiona de la acesta produse, bunuri si servicii.

Produse - Bunuri si servicii care pot fi vandute de catre Vanzator Clientului in baza Contractului incheiat intre cele doua parti. Informatii despre Produse pot fi obtinute de catre Client accesand Site-ul.

Produse noi – Sunt produse achizitionate direct de la producator sau de la importator, dupa caz, fiind in stare perfecta. In cazul produselor noi, comanda catre furnizor se face ulterior manifestarii comenzii ferme a Clientului. Astfel, durata dintre momentul inregistrarii comenzii de catre Client si momentul livrarii de catre Vanzator a produsului nou catre Client, este mai mare decat in cazul produselor second-hand, variind in functie de marca, model si disponibilitate.

Produse second-hand – Sunt produse care NU sunt caracterizate prin defecte tehnice ( se afla in stare perfecta de functionare), dar sunt, in unele cazuri, caracterizate prin defecte estetice (zgarieturi si/sau lovituri de amploare diferita, in functie de fiecare produs in parte). Pachetul comercial in cazul produselor second-hand poate fi incomplet (exemplu: lipsa cablu USB, lipsa casti etc.).

Produsele second-hand sunt produse utilizate, dar in conditii exceptionale, fara defecte majore, sau urme de uzura.
Eventualele defecte estetice pe care produsele second-hand le prezinta sunt precizate in cadrul Site-ului, in sectiunea rezervata descrierii fiecarui produs si surprinse in fotografii, in masura in care acest lucru este posibil. 

Continut - Toate informatiile din Site care pot fi accesate si vizualizate, inclusiv informatii despre Produsele comercializate de catre Vanzator (ex. specificatiile acestora, preturi, campanii promotionale si tarife practicate in anumite perioade de timp, continut multimedia pus la dispozitie de catre terti); informatii generate prin mijloace automate sau manuale de comunicare intre Vanzator si Client (ex. e-mail, telefon, fax, formulare, newsletter), inclusiv intre colaboratori ai Vanzatorului (ex. transportator al Produselor) si Client; informatii referitoare la Vanzator sau alte date privilegiate ale acestuia.

2. Aplicabilitate

Acesti Termeni si conditii de utilizare reglementeaza relatia comerciala dintre Vanzator si Client cu privire la vanzarea online de catre Vanzator Clientului a Produselor prezentate pe Site, in conditiile prevazute in acest document. Prin plasarea unei Comenzi pe Site, Clientul accepta automat prevederile acestor Termeni si conditii de utilizare precum si forma de comunicare (prin intermediul Site-ului, telefonic, e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale. Vanzatorul poate modifica unilateral, oricand, Termenii si conditiile de utilizare fara o notificare prealabila. De fiecare data cand Vanzatorul opereaza modificari asupra Termenilor si conditiilor de utilizare, Vanzatorul va pune la dispozitia Clientilor pe Site versiunea modificata a acestor Termeni si conditii de utilizare. Clientul a luat la cunostinta si accepta faptul ca accesarea Site-ului si vizualizarea informatiilor prezente pe Site, de asemenea derularea operatiunilor de plasare a Comenzilor pe Site ulterior datei la care s-au modificat Termenii si conditiile de utilizare reprezinta o acceptare a Termenilor si conditiilor de utilizare modificate. Cu toate acestea, Termenii si conditiile de utilizare modificate nu se aplica Poduselor cumparate de Client sub egida Termenilor si conditiilor de utilizare anterioare.

3. Politica de vanzare online

Toate preturile aferente Produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A. Produsele prezentate pe Site sunt disponibile in limita stocului existent in momentul plasarii Comenzii.

In cazul platilor efectuate online prin mijloace electronice Vanzatorul nu este si nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta integral Clientul.

Informatiile folosite pentru descrierea Produselor pe Site (texte, imagini statice, imagini dinamice, prezentari multimedia, etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exlusiv cu titlu de prezentare.

Pentru motive justificate Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona fara o notificare prealabila accesul Clientului la Site sau in vederea plasarii unei Comenzi sau la unele dintre modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia Vanzatorul.

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Client pentru toate obligatiile contractuale.

Vanzatorul poate oricand suspenda sau intrerupe disponibilitatea Site-ului, cu efect imediat si fara un anunt prealabil, in scopul efectuarii unor actualizari, reparatii sau lucrari de intretinere sau in scopul imbunatatirii performantelor Site-ului. 

Vanzatorul va depune toate eforturile pentru a asigura disponibilitatea Site-ului si utilizarea acestuia de catre Client in conditii de securitate si confidentialitate. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica unilateral si fara nicio notificare prealabila continutul, forma de prezentare si/sau structura Site-ului. Site-ul contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri, pentru a caror utilizare se aplica politicile de utilizare specifice acelor site-uri, asa cum sunt ele specificate pe site-urile respective. Vanzatorul nu este raspunzator si nu isi asuma vreo obligatie pentru continutul acestora. Orice includere de linkuri in Site este realizata numai pentru a veni in sprijinul Clientului si nu implica sprijinirea de catre Vanzator a informatiilor si materialelor disponibile pe acele site-uri. Clientul acceseaza acele site-uri exclusiv pe propriul risc.

4. Comanda

Pentru a comanda Produse, Clientul le va adauga in cosul de cumparaturi, va completa datele solicitate in formularul de comanda afisat pe Site si va confirma Comanda in conformitate cu instructiunile de pe Site. Un Produs adaugat in cosul de cumparaturi este disponibil pentru cumparare numai in masura in care exista stoc disponibil pentru Produsul respectiv. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului, fara confirmarea Comenzii de catre Client.

Inainte de a confirma Comanda, Clientul va confirma ca accepta acesti Termeni si conditii de utilizare. In cazul in care Clientul nu este de acord cu Termenii si conditiile de utilizare nu va putea comanda Produse. 

Prin confirmarea Comenzii si inregistrarea acesteia pe Site Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Vanzatorul nu este raspunzator pentru corectitudinea datelor completate de Client in formularul de comanda.

Prin confirmarea Comenzii si inregistrarea acesteia pe Site Clientul este de acord si accepta ca Vanzatorul il poate contacta prin orice mijloc disponibil sau agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

Vanzatorul va transmite Clientului la adresa de e-mail mentionata de Client in formularul de comanda sau telefonic un mesaj de notificare ce va contine confirmarea primirii de catre Vanzator a Comenzii plasata de Client. Notificarea primita de catre Client dupa plasarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. 

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comanda. In acest caz Vanzatorul va anunta Clientul cu privire la aceasta modificare pentru exercitarea de catre acesta a optiunii de acceptare a modificarii astfel efectuata.

Pana la momentul expedierii de catre Vanzator a Produselor comandate nu va exista nicio relatie contractuala intre Vanzator si Client avand ca obiect vanzarea Produselor comandate. Vanzatorul nu are nicio obligatie in legatura cu acest aspect. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Client in momentul primirii de catre Client de la Vanzator, prin intermediul postei electronice, telefonic si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii. La baza contractului dintre Vanzator si Client stau acesti Termeni si conditii de utilizare, informatiile puse de catre Vanzator la dispozitia Clientului pe Site, factura fiscala de vanzare a Produselor comandate si certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Produsele care fac obiectul acestui contract.

In cazul in care un Produs comandat de Client si achitat de catre acesta nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul asupra acestui fapt si va returna in contul Clientului contravaloarea Produsului, in termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a informat Clientul asupra acestui fapt.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula Comanda plasata de Client, in urma unei notificari prealabile adresata acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului a tranzactiei, in cazul platii online;
  • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzator, in cazul platii online;
  • datele furnizate de catre Client pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula orice Comanda care a survenit in urma unor defectiuni tehnice care au afectat caracteristicile Produselor prezentate pe Site, cum ar fi pret nerealist de mare sau de mic, afisarea sau neafisarea temporara a anumitor caracteristici eronate pentru Produsele comercializate. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula orice Comanda in cazul in care Produsul comandat nu este in stoc in momentul plasarii Comenzii. Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru disponibilitatea stocurilor si a Produselor in oferta. Clientilor care au plasat comenzi care nu mai pot fi livrate li se va oferi alternativa unor Produse cu caracteristici similare la pret similar cu Produsul initial comandat sau, in cazul in care Produsele au fost achitate, posibilitatea returnarii sumei platite conform termenului legal de restituire a banilor.

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Vanzatorul poate amana rambursarea sumei pana la primirea Produselor vandute.

5. Livrarea Produselor

Produsele vor fi livrate de catre Vanzator catre Client prin Posta Romana la adresa de livrare mentionata de Client in formularul de comanda, exclusiv pe teritoriul Romaniei. Clientul va ridica coletul din oficiul postei romane, achitand contravaloarea comenzii Vanzatorul asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor. 

Proprietatea si riscurile asupra Produsului se transmit de la Vanzator la Client in momentul livrarii Produsului si semnarea procesului verbal de predare-primire/documentului de transport furnizat de Posta Romana, cu conditia ca Clientul sa fi efectuat in prealabil plata Produsului. In cazul in care Clientul nu achita pretul Produsului la livrare, Posta Romana va returna Produsul catre Vanzator iar Comanda Clientului se anuleaza. 

6. Plata Produselor

Toate preturile aferente Produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A. 

Modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda.

7. Facturi

Vanzatorul emite catre Client factura pentru Produsele vandute in baza informatiilor furnizate de catre Client in contul sau de utilizator si in cadrul procesului de cumparare. Punerea la dispozitia Clientului a facturii se face exclusiv in format electronic, prin intermediul contului de utilizator al Clientului sau prin posta electronica la adresa de e-mail specificata de Client in contul sau de utilizator.

In vederea asigurarii corectitudinii datelor, Clientul este obligat sa isi actualizeze informatiile din contul sau de utilizator ori de cate ori este cazul, respectiv de a furniza informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Vanzatorul nu este raspunzator pentru corectitudinea datelor completate de Client in contul sau de utilizator sau in formularul de comanda.

Clientul are acces in cadrul contului sau de utilizator la toate facturile emise de catre Vanzator Clientului, putand astfel tine evidenta facturilor, salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate o doreste facturile aferente.

Odata cu plasarea Comenzii Clientul este de acord si accepta ca facturile aferente Produselor cumparate de la Vanzator sa ii fie puse la dispozitie in format electronic, prin intermediul contului de utilizator al Clientului sau prin posta electronica la adresa de e-mail specificata de Client in contul sau de utilizator.

8. Returnarea Produselor

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si art. 14 din O.U.G. Nr. 34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de Consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, rupturi, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, in cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa Clientului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data notificarii Vanzatorului de catre Client asupra deciziei sale de retragere din Contract platile deja efectuate cu privire la achizitionarea Produselor. Vanzatorul poate amana rambursarea sumei pana la primirea Produselor vandute. 

Pretul Produselor astfel returnate va fi rambursat de catre Vanzator Clientului intr-un cont bancar transmis Vanzatorului de catre Client in acest sens, in notificarea scrisa. Contul bancar trebuie sa fie inregistrat pe numele Clientului si nu pe numele altei persoane.

Taxele de curierat aferente returnarii Produselor sunt suportate de catre Client.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:


- Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat;
- Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
- Produse aduse pe comenzi speciale sau produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
- Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator;
- Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati (in acest caz se accepta o singura bucata desigilata);

Toate Produsele returnate trebuie transmise de catre Client Vanzatorului in ambalajele originale. Vanzatorul nu va despagubi Clientul cu contravaloarea Produselor returnate in cazul in care acestea vor suferi daune in timpul transportului, daca aceste daune sunt datorate culpei Clientului (ex. Produs transmis fara ambalaj original).

In cazul in care Produsul returnat de catre Client Vanzatorului va prezenta semne de deteriorare ca urmare a folosirii de catre Client, Vanzatorul va avea dreptul de a rambursa Clientului doar o parte din valoarea platita pentru achizitionarea Produsului, diferenta de pret nerambursat reprezentand contravaloarea agreata de parti ca despagubire datorata Vanzatorului pentru prejudiciul suferit ca urmare a deteriorarii Produsului. Evaluarea Produselor returnate va fi realizata de catre persoane calificate care vor intocmi un proces-verbal constatator al fiecarui Produs returnat la momentul primirii sale.

In cazul in care doriti sa returnati produsul achizitionat prin magazinul nostru va rugam sa accesati pagina in care se regaseste comanda, si produsul/produsele in cauza si sa completati Formularul Retur Produse. Atentie, trebuie sa fiti logat in contul de utilizator pentru ca cererea dumneavoastra sa fie valida.

9. Raspundere

Vanzatorul nu poate fi facut responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricareia dintre obligatiile care ii revin conform Comenzii sau pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare, in special pentru pierderea acestora.

10. Confidentialitate

Informatiile de orice natura furnizate de catre Client Vanzatorului vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul Site-ului, Clientul ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a prelucra, utiliza, reproduce, afisa, modifica, distribui si transmite aceste informatii sau materiale. Vanzatorul poate utiliza fara restrictii, in interes propriu, aceste informatii sau materiale, fara ca acestea sa constituie subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

11. Forta majora

Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod necorespunzator, total sau partial, este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

12. Jurisdictia

Prezentele Termeni si conditii de utilizare precum si Contractul sunt supuse legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu este posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.